Arxiu Municipal de Roses (AMR)

De Rosespedia

Dreceres ràpides: navegació, cerca
Façana de l'AMR l'any 2015

L'Arxiu Municipal de Roses és un arxiu municipal de titularitat municipal adscrit a l'Ajuntament de Roses i al Sistema d'Arxius de Catalunya (SAC). El servei és situat al carrer de la Mainada, 28, en els baixos de l'edifici Brigola.

Orígens[modifica]

L'Arxiu té el seu origen en la creació del règim municipal a Roses, en un primer moment de 1385 a 1387, i definitivament a partir de l'any 1402. Al llarg dels segles la documentació ha estat conservada en diversos indrets, com ara a la botiga que la universitat de la vila tenia fora de les muralles o a la capella del Roser de l'església del monestir de Santa Maria de Roses. Tanmateix, el servei d'arxiu va ser creat el mes d'octubre de 1991 i l'equipament va ser obert al públic el mes d'agost de 1992 a l'actual emplaçament del carrer de la Mainada.

Què conserva?[modifica]

Els dipòsits de l'arxiu conserven els fons de l'Ajuntament, d'empreses, fundacions i patronats municipals, d'administracions estatals, d'institucions i associacions, de famílies, de persones, de negocis i col·leccions d'imatges, d'audiovisuals, de gravats, de cartells i fullets, així com una extensa biblioteca i hemeroteca auxiliar.