Ànecs: Diferència entre les revisions

De Rosespedia

Dreceres ràpides: navegació, cerca
(Es crea la pàgina amb «Els habitants de Roses són coneguts amb aquest sobrenom per la gent de l'Escala, els quals són anomenats "esquenapelats" pels rosincs. Josep Maria Barris ho explica: …».)
 
Línia 6: Línia 6:
 
==Notes==
 
==Notes==
 
<references/>
 
<references/>
 +
 +
[[Categoria:Curiositat]]
 +
[[Categoria:Costums i tradicions]]
 +
[[Categoria:Fred]]

Revisió de 17:29, 3 ago 2009

Els habitants de Roses són coneguts amb aquest sobrenom per la gent de l'Escala, els quals són anomenats "esquenapelats" pels rosincs. Josep Maria Barris ho explica:

 La raó es troba en el lloc on es col·loquen les barques després de la jornada de treball. A Roses, antigament les embarcacions eren fondejades dins l'aigua, atès que per la situació arrecerada del poble del vent dominant del sector, la tramuntana, no calia varar-les a la platja. D'aquesta manera, els pescadors es remullaven en desembarcar i guanyar la sorra. A l'Escala era exactament el contrari. Les barques s'havien d'estirar fins a la platja i, per tant, hom solia presentar l'esquena pelada pel cordatge que es feia servir ... [1]


Notes

  1. Barris i Ruset, J.M. Roses o la recerca de la zona grisa. Arcticles. 1999- 2008. Col·lecció Assaig i Recerca, núm. 6. Roses: Ajuntament de Roses, 2008. Pàg. 22.